sobota 22. července 2017

Pouť - den 1

Mám koupený credencial ( poutnický průkaz) a začíná moje putování. Vznešený cíle se smrskávají na  základní potřeby - jestli budu mít dost vody, kde hlavu složit a kolik km v tom horku ujdu, teplota stoupá nad 30°C.

11.6. Úryvky z deníku
... Pamplona je město, kde se do úzkých ulic vypouštějí býci a lidi před nima prchají kam se dá. I letos to vypukne někdy v červenci. Centrum je moc pěkné, ale já se vydávám na autobusové nádraží a zjišťuji, že v neděli jede do Saint Jean Pied de Port jediný autobus - v 10 h, za 22 euro.
... Vystupuju v St. Jean....a "pověsím" se na dva Španěly, možná otce a syna. Jdu za nimi až do Touristico Informacio, ale do dvou je zavřeno. Hledám bagety, vodu a poutnickou kancelář, ale všude je jen spousta suvenýrů a poutnického vybavení. Až jedna slečna v boutique mi poradí, kde kancelář hledat.
... V kanceláři jsou milí, říkají, že do Roncesvalles už dnes dojít nemůžu ( taky mi to je jasný) a zamluví mi nocleh v Huntto, hostelu asi 5 km do kopce. Tam po dvou hodinách dostoupám nádhernou krajinou. Ušla jsem dnes asi jen 8 km celkem, ale pro první den to stačí. Jsem v horách s jedinečným výhledem, všude kolem šťavnatá zeleň, sleduju dravce, jak trpělivě loví, pak vidím kroužící hejno havranů, jako by se nesli na vlnách vzduchu. Sdílím pokoj se třemi Francouzkami, moc si nepovídám, ale nevadí mi to.













3 komentáře:

... řekl(a)...

No teda! Tak to si budu příspěvky hlídat. Štastnou cestu!

Jana Burianová řekl(a)...

Už jsem zpátky doma:))) Jen zpracovávám postupně dojmy...

Anonymní řekl(a)...

:-)))))
Alena V.