čtvrtek 27. února 2014

DK

Kde se vám poštěstí, že ve filmovém klubu stojí primátor města u pokladny a prodává lístky? U nás jo. Je mladý, s filmovým klubem je propojený celá léta a už asi 4(?) roky podle mě úspěšně primátoruje.  Fandím mu a jeho spolupracovníkům, protože jsou to ti, co kritizovali vedení předchozí, ale na rozdíl od jiných kritiků neváhali se do toho pustit sami. A je z toho cítit, že jim o město jde.

David Kopecký (1963 - 2009) - architekt, originální kontroverzní člověk, vizionář, podivín - jak z filmu vyznělo - je  a může být i svůj opak - má rád řád stejně jako chaos, světlo stejně jako tmu, přetváří dům tím, že ho boří...koláž manželky Báry Kopecké o jejím muži Davidovi, kterého znala nejlíp, ale možná taky neznala vůbec - co byl on a co jeho nemoc? Byl blázen nebo génius?


Všichni spolu

dokumentární film z festivalu Jeden svět o vzdělávání dětí s handicapem - silný zážitek


Všichni spolu (festivalový název)

  • Německo 

    Berg Fidel

  • EN název 

    Berg Fidel - A School for All

     (festivalový název)
  • Německo 

    Berg Fidel - Eine Schule für Alle

     (festivalový název)
Dokumentární
Německo, 2011, 87 min

Režie:

 Hella Wenders

Petra Soukupová

na předávání cen Literární soutěže KKK.Vary. Soutěž jsem před sedmi lety vymyslela, spojila se s kolegyněmi a jedna z nich dovymyslela bonus - každý rok přizveme jednoho patrona. Tím prvním byl Josef Formánek, pak David Zábranský, Petra Hůlová, Radek Malý, no a letos Petra Soukupová. V knihovně už nepracuju, ale na předávání cen chodím - poslechnout si vítěznou povídku, okouknout skutečné Spisovatele:)). Kdybych měla jedním slovem říct, co je spojuje, pak určitě skromnost. A pokora a taky jakási plachost a obestírá je tajemství a taky - jsou úžasně "sví". Toho si cením nejvíc a to mě baví sledovat.
Prý P.S. do Vánoc vyjde další kniha. To se těším.
A kdyby někdo z vás psal do šuplíku a chtěl se podělit - neváhejte, v říjnu 2014 bude vyhlášen další ročník Literární soutěže - ještě vám to připomenu:)))

neděle 23. února 2014

V klubíčkách

zamotaní, soustředění, překvapení a šikovní♥

Parťačka



Seznamka

na návštěvě - první bližší kontakt s kočkou v životě našeho psa



dobře to dopadlo

Ćas karnevalů

ve školkách, školách,... jak já to neměla ráda....ale tahle "kočka" si masku sama nakreslila a já jí jen pomohla šít a vázat a lepit - to mě baví


Společně opět

ekoklubovna s ohroženými druhy zvířat - tak to děti chtěly, já usměrňuju jen malbu a občas nějaké vybočení z proporcí - jsem zvědavá, jaké to nakonec bude, nejsem moc přítel malůvek na zdi, ale.....když ono je to tak baví:)))


pátek 21. února 2014

sobota 8. února 2014

Panenky voňavé

heřmánkové, levandulové - pro děti na hraní, do prádla proti molům nebo jen tak - dekorace kamkoli



pátek 7. února 2014

Vítej k nám do rodiny


Vypadá to na urputný křik, ale bylo to jen takové opravdu poctivé zívnutí - modelka byla v klidu a pohodě♥